Case: Ksylitolituotteet menivät verkkoon

Cloetta Suomi on Suomen johtava ksylitolituotteiden valmistaja, jonka valikoimiin kuuluvat kaikille suomalaisille tutut Jenkki -purukumit ja Läkerol Dents -pastillit.

Kun kaikille tutut, jokaisesta vähittäiskaupasta löytyvät tuotteet siirtyivät myytäväksi nettiin, luotti Cloetta logistiikassaan Veine Seinäjoki Oy:n monipuoliseen ammattitaitoon. Ksylitolikauppa.fi syntyi koulujen ja päiväkotien tarpeesta hankkia päivittäiset ksylitolituotteensa helposti ovelle asti toimitettuina. Nettikaupan avulla hankinta kätevöityikin huomattavasti, ja kasvavien lasten ja nuorten hampaiden huolehtimista tuli entistäkin vaivattomampaa.

Cloetta Suomen Tiia Nykänen on ollut mukana ksylitolikauppa.fi:n kehittämisessä alusta alkaen. Hänen mukaansa Veinen kaikenkattavasta palvelusta on ollut korvaamaton hyöty nettikaupan suunnittelussa.

— Veine Seinäjoki on kumppani Cloetan ksylitolikaupan logistiikassa, mutta myös paljon muussa. Kaikki nettikauppaan tulevat tilaukset menevät suoraan piuhoja pitkin Veinelle, joka käsittelee tilaukset, kerää tuotteet varastosta ja toimittaa ne asiakkaalle. Tämän lisäksi he hoitavat ksylitolikaupan rahaliikenteen ja laskutuksen sekä asiakaspalvelun asiakkaalle ilmaisella asiakaspalvelunumerolla.

Nykänen näkee Veinen palvelun suurimpana arvona sen, ettei eri nettikauppaan liittyviä töitä tarvitse hankkia usealta eri firmalta. Veinen sitoutuminen asiakaan liiketoiminnan kehittämisen ja arvoketjun ymmärtämiseen näkyykin hänen mukaansa siinä, että sen palvelu on enemmän kuin pakettien kuljettamista paikasta A paikkaan B.

— Isoin työtämme helpottava asia on se, että saamme kaikki palvelut yhdestä paikasta. Piia Hänninen on alusta asti ollut meidän yhteyshenkilömme, joka hoitaa käytännössä kaikki arjen asiat. On ollut aivan mahtava työskennellä hänen kanssaan, koska hän on niin omistautunut työlleen. Yhdessä tätä työtä onkin tehty jo monta vuotta ja nykyään avoimuus on sillä tasolla, että pystymme jo napakastikin sanomaan asioita toisillemme.

Pari kertaa vuodessa käytävissä yhteistyöpalavereissa Cloetta käy Veinen kanssa läpi uusimman ksylitoliin liittyvän tutkimustiedon. Veinen henkilöstö koulutetaan ja pidetään ajan tasalla, jotta he voivat kertoa uusimman ksylitolitiedon nettikaupan asiakaspalvelussa.

— Matkan varrella olemme puolin ja toisin oppineet toisiltamme ja kehittäneet palveluamme yhdessä. Veinellä on valtava tietotaito meidän tuotteistamme, sekä ylipäätään ksylitoliasiasta ja ksylitoliohjaamisesta. Toisaalta he ovat myös kertoneet näkemyksensä siitä miten asioiden pitäisi olla, jotta nettikauppa toimii myös heidän päässään mahdollisimman hyvin.